Forum Index » Windows Development » Jabra PRO 9470 with Windows 10   XML
 
Author Message
TravisDoucette


Joined: 17/04/2018 04:27:59
Messages: 2
Offline

HI,

I recently incorporated the Native SDK into our telephony product. Had an incident where a 9470 was not reporting events on Windows 10, on two different machines. Windows 7 worked fine. I can't say for sure it's Windows 10 related but it seemed suspicious.

I ran the Jabra Native HID API Test tool and the RAW HID output looks like this and there was no translated data.(i'm just pressing the answer/release button on the headset):
0x00: 0xFF30,0xFFFB,0x0000
0x00:0xFF30,0xFFFB,0x0001
0x00: 0xFF30,0xFFFB,0x0000
0x00:0xFF30,0xFFFB,0x0001

On one Windows 10 machine it, for some unknown reason, started working and the HID RAW output was as follows, and the tool started showing the translated data.
0x00:0xFF30,0x002A,0x0000
0x00: 0xFF30,0x0x0097,0x0000
0x00:0xFF30,0x0020,0x0000
0x00:0xFF30,0x002A,0x0001
0x00: 0xFF30,0x0x0097,0x0001
0x00:0xFF30,0x0020,0x0001

Went back and tried the other Windows 10 PC and still nothing. Output was still as in the first case.

Any help would be greatly appreciated.

Regards
Mehmet


Joined: 17/04/2018 04:27:59
Messages: 1
Offline

Hi Travis,
can you please let me know the version of Native HID SDK as well as the Pro 9400 you are using? The first part of the log you share is internal signalling towards our Jabra Direct application and hence that part should not be focused on in your application.

Thanks
Mehmet
TravisDoucette


Joined: 17/04/2018 04:27:59
Messages: 2
Offline

Hi Mehmet,

Our product is using 1.2.10221.0, but the Jabra Native HID API Test program I used to get the above traces was the latest(1.3.1228.0). I upgraded the firmware on the 9470 to the latest version, and the issue still exists. I also seem to have the same issue with a Jabra 900 headset.

The problem appears to be more PC related than an issue with the API. I've have verified that it is not only windows 10, i've seen the problem on a Windows 7 laptop.
TravisDoucette


Joined: 17/04/2018 04:27:59
Messages: 2
Offline

Hi Mehmet,

I discovered that it was PC's that have the latest version of Jabra Direct installed on them that have the issue.

I had to configure the Softphone settings for "Standard Softphone", then it works.

I was under the impression that the Native HID was not affected by the Jabra software?
Mehmet


Joined: 17/04/2018 04:27:59
Messages: 1
Offline

Hi Travis,
thank you for the information. We made some changes some time ago making the Native HID compatible & visible towards Jabra Direct.

Thank you and let me know if you have additional queries.

/Mehmet
 
 
Go to: