Messages posted by: brenthompson
Forum Index » Profile for brenthompson » Messages posted by brenthompson
Message
Using the SDK test app, version 1.8.8.4. I'm using the Jabra Engage 50 + Link on firmware version 2.3.1. I've also tested on the latest 2.4.0 firmware, I see the same issue.

I go to the Call Control page, select Ringer, the device starts ringing as you'd expect. Then, unselect Ringer. The Engage 50 headset stops blinking (which is correct), but the Link device continues to blink . This continues for some long amount of time (which I haven't measured yet), or until I disconnect/reconnect the device, or set it OffHook. The logs look correct, Ringer state is toggling correctly. Same thing happens when using "Standard HID" and "GN HID". I'm seeing this on all my Engage 50 devices (3) since updating from 1.x firmware (which worked correctly fyi).

Any suggestions? Is anyone else seeing this

P.S seen on Windows and Mac

{
"AppID" : "YhufvN4CVGhrs2A8NbgXGyDQ1bjCkXsqrcVNuXimm2c=",
"Variant" : "01-4E",
"Ringer State" : "TRUE",
"LocalTimeStamp" : "04-08-2021 11:06:05",
"Seq.No" : 19,
"Raw data" : "0x01 0x02 0x01",
"FW" : "2.3.1",
"ESN" : "00003E321147",
"Device Name" : "Jabra Engage 50",
"Pid" : "4001"
}
{
"AppID" : "YhufvN4CVGhrs2A8NbgXGyDQ1bjCkXsqrcVNuXimm2c=",
"Variant" : "01-4E",
"Seq.No" : 22,
"Pid" : "4001",
"Device Name" : "Jabra Engage 50",
"FW" : "2.3.1",
"ESN" : "00003E321147",
"LocalTimeStamp" : "04-08-2021 11:06:11",
"Raw data" : "0x01 0x02 0x00",
"Ringer State" : "FALSE"
}
{
"FW" : "2.3.1",
"ESN" : "00003E321147",
"Device Name" : "Jabra Engage 50",
"Seq.No" : 27,
"Ringer State" : "TRUE",
"Raw data" : "0x01 0x02 0x01",
"Pid" : "4001",
"AppID" : "YhufvN4CVGhrs2A8NbgXGyDQ1bjCkXsqrcVNuXimm2c=",
"Variant" : "01-4E",
"LocalTimeStamp" : "04-08-2021 11:06:49"
}
{
"AppID" : "YhufvN4CVGhrs2A8NbgXGyDQ1bjCkXsqrcVNuXimm2c=",
"Seq.No" : 30,
"ESN" : "00003E321147",
"Ringer State" : "FALSE",
"Pid" : "4001",
"Variant" : "01-4E",
"FW" : "2.3.1",
"Device Name" : "Jabra Engage 50",
"Raw data" : "0x01 0x02 0x00",
"LocalTimeStamp" : "04-08-2021 11:06:54"
}
Thanks, however I still don't think that's quite enough info for me to proceed.

I have no issue connecting / opening the device and getting a handle back.

Regarding your sample command:

"If using standard HID ... 2. write to device using open handled using device.write( [0x02, 0x04, 0x00] ). Note, first byte should be report id, it could change per device."

a few questions:

1- the first byte - 0x02 - should be the report id, it could change per device.

OK, so how do I know what value of report id I should be using for a given device?

2- what do 0x04 and 0x00 represent in this case

3- what does this command do, and how do I map it to https://developer.jabra.com/site/global/sdks/web/documentation/index.gsp

To ask another way, what data would I send in to device.write([]) to cause the 9540 phone to start ringing, and then stop?
What command would I issue to cause the device to go on/off mute?

When the device sends me a uint8array containing 4, 2, 0, how do I decode that using the information on this page: https://developer.jabra.com/site/global/sdks/web/documentation/index.gsp

Thanks,

Hi,

I've been pulling my hair out trying to get 'node-hid' (https://github.com/node-hid/node-hid) to communicate with a 9450 headset.

I can open the device and get back a handle. When I initiate events (say a hook flash) on the device I get back UInt8Array data with contents like [4, 4, 0], [4, 5 0]. I cannot figure out how to map that to the telephony page events, i.e. 0x20.

I'm attempting to start the device ringing by

const ringerOn = [ 0x0B, 0x09, 0x01]; // Telephony page, usage = ringer, 1 = ringer on

const numOnBytes = deviceHandle.write(ringerOn);
console.log(wrote ${ringerOn}, ringer on bytes: ${numOnBytes}`)

but nothing happens.

What's missing??
When I attempt to download Jabra SDK V2 1.0.11.2 for Mac, the file that is downloaded is 1.0.3292. Where can I retrieve the latest and greatest SDK for Mac, assuming the pre-release version is not ready for general use?

Thanks,
 
Forum Index » Profile for brenthompson » Messages posted by brenthompson
Go to: